UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

N  A  S  I    P  A  R  T  N  E  R  Z  Y

logo new male5(1) osm sieldce1

Odwiedza nas 78 gości oraz 0 użytkowników.

   NASZA  OFERTA EDUKACYJNA   

kkz

progeCAD.pl banner

dds

  • 95 lat "ROLNIKA"

KURS KELNERSKI

KURS KELNERSKI

Kurs Kelnerski prowadzony z ZSP Nr 4 w Siedlcach przez Ogólnopolską Szkołę Barmanów -jest w oparciu o klasyczne zasady kelnerstwa wymagane w najlepszych lokalach świata. Odwołują się one do najlepszych wzorców czerpanych z praktyk kamerdynerskich europejskich dworów, jak metod starej przedwojennej szkoły kelnerstwa europejskiego, które łączymy z nowoczesnymi trendami w gastronomii i w podejściu do klienta.

DZIEŃ I (wykład i ćwiczenia)


1. Wygląd i prezencja kelnera
- cechy osobowe dobrego kelnera; ·- kultura obsługi gości przy stole z elementami wiedzy psychologicznej; ·- sprzedaż sugestywna; ·- napiwki – nagroda za dobrze wykonaną pracę kelnera.
2. Karty menu
- znaczenie znajomości karty menu i karty win;
- podawanie kart menu;
- doradzanie przy wyborze potraw.
3. Przygotowanie sali konsumenckiej
- przygotowanie zastawy stołowej do podawania dań i napojów;
- przygotowanie pomocnika kelnerskiego.
4. Techniki nakrywania stołów bielizną stołową
- metoda składania obrusów;
- techniki rozkładania obrusów;
- technika zdejmowania obrusa;
- zmiana obrusa w obecności gości.
5. Dekoracja stołu
- zasady dekorowania stołu;
- elementy dekoracyjne;
- dekoracyjne składanie serwet półciennych. 
6. Nakrywanie stołów
- nakrycie proste;
- nakrycie rozszerzone;
- przygotowanie nakrycia w obecności gości.
7. Przenoszenie tac i zastawy stołowej
-  przenoszenie talerzy;
- przenoszenie bulionówek;
- przenoszenie szkła i filiżanek;
- przenoszenie sztućców;
- przenoszenie półmisków.
8. Zbieranie zastawy stołowej po konsumpcji
- zbieranie talerzy po konsumpcji;
- zbieranie zastawy stołowej na tacę.




DZIEŃ II (ćwiczenia)


1. Przebieg obsługi gości
powitanie i zajmowanie miejsc przez gości;
- przyjmowanie zamówienia;
- serwowanie potraw i napojów;
- rozmowa z gośćmi;
- realizacja rachunku;
- pożegnanie gości.
2. Ogólne zasady obsługi
- kolejność podawania potraw i napojów;
- kolejność obsługi;
- skargi i reklamacje;
- postępowanie z trudnym gościem.
3. Metody obsługi
- serwis niemiecki;
- serwis rosyjski;
- elementy serwisu francuskiego;
- serwis bufetowy.
4. Podawanie napojów bezalkoholowych
- podawanie gorących napojów bezalkoholowych;
- podawanie zimnych napojów bezalkoholowych.
5. Podawanie napojów alkoholowych
- podawanie piwa;
- techniki podawania wina oraz dekantacja wina;
- podawanie wódek;
- dobór alkoholi do potraw.
6. Organizacja obsługi przyjęć okolicznościowych
- przygotowanie sali, nakrywanie i dekoracja stołów;
- techniki obsługi gości.
7. Konsultacje indywidualne  tworzenie profesjonalnego CV.
8. Egzamin końcowy.

Zapraszamy na 2 dniowy kurs kelnerski, który odbędzie się w naszej szkole od 15 .01.2018r. do 16.01.2018r.

Całkowity koszt to tylko 270 zł !!!!

Grupa liczy tylko 15 osób!!!!!!Po zakończeniu kursu otrzymasz certyfikat w języku polskim

i angielskim!!!

ZALICZKĘ W WYSOKOŚCI 50 ZŁ PROSZĘ WPŁACIĆ DO PANI PROF. KATARZYNY KONOPKI DO DNIA 30.10.2017 r.

Informacji udziela i zgłoszenia przyjmuje  p. Katarzyna Konopka

Zapraszamy!!!

1333502
Dziś
Wczoraj
W tym tygodniu
W zeszłym tyg.
Ten tydzień.
Ostatni mies.
Wszystkie
1598
1925
7949
1312768
43114
54404
1333502

Twoje IP 54.234.233.48