UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

N  A  S  I    P  A  R  T  N  E  R  Z  Y

logo new male5(1) osm sieldce1

Odwiedza nas 137 gości oraz 0 użytkowników.

Nasza  oferta edukacyjna

 

DROGA DO KARIERY II

 

     
     
     

    dds

    • 95 lat "ROLNIKA"

    KURS KELNERSKI

    KURS KELNERSKI

    Kurs Kelnerski prowadzony z ZSP Nr 4 w Siedlcach przez Ogólnopolską Szkołę Barmanów -jest w oparciu o klasyczne zasady kelnerstwa wymagane w najlepszych lokalach świata. Odwołują się one do najlepszych wzorców czerpanych z praktyk kamerdynerskich europejskich dworów, jak metod starej przedwojennej szkoły kelnerstwa europejskiego, które łączymy z nowoczesnymi trendami w gastronomii i w podejściu do klienta.

    DZIEŃ I (wykład i ćwiczenia)


    1. Wygląd i prezencja kelnera
    - cechy osobowe dobrego kelnera; ·- kultura obsługi gości przy stole z elementami wiedzy psychologicznej; ·- sprzedaż sugestywna; ·- napiwki – nagroda za dobrze wykonaną pracę kelnera.
    2. Karty menu
    - znaczenie znajomości karty menu i karty win;
    - podawanie kart menu;
    - doradzanie przy wyborze potraw.
    3. Przygotowanie sali konsumenckiej
    - przygotowanie zastawy stołowej do podawania dań i napojów;
    - przygotowanie pomocnika kelnerskiego.
    4. Techniki nakrywania stołów bielizną stołową
    - metoda składania obrusów;
    - techniki rozkładania obrusów;
    - technika zdejmowania obrusa;
    - zmiana obrusa w obecności gości.
    5. Dekoracja stołu
    - zasady dekorowania stołu;
    - elementy dekoracyjne;
    - dekoracyjne składanie serwet półciennych. 
    6. Nakrywanie stołów
    - nakrycie proste;
    - nakrycie rozszerzone;
    - przygotowanie nakrycia w obecności gości.
    7. Przenoszenie tac i zastawy stołowej
    -  przenoszenie talerzy;
    - przenoszenie bulionówek;
    - przenoszenie szkła i filiżanek;
    - przenoszenie sztućców;
    - przenoszenie półmisków.
    8. Zbieranie zastawy stołowej po konsumpcji
    - zbieranie talerzy po konsumpcji;
    - zbieranie zastawy stołowej na tacę.




    DZIEŃ II (ćwiczenia)


    1. Przebieg obsługi gości
    powitanie i zajmowanie miejsc przez gości;
    - przyjmowanie zamówienia;
    - serwowanie potraw i napojów;
    - rozmowa z gośćmi;
    - realizacja rachunku;
    - pożegnanie gości.
    2. Ogólne zasady obsługi
    - kolejność podawania potraw i napojów;
    - kolejność obsługi;
    - skargi i reklamacje;
    - postępowanie z trudnym gościem.
    3. Metody obsługi
    - serwis niemiecki;
    - serwis rosyjski;
    - elementy serwisu francuskiego;
    - serwis bufetowy.
    4. Podawanie napojów bezalkoholowych
    - podawanie gorących napojów bezalkoholowych;
    - podawanie zimnych napojów bezalkoholowych.
    5. Podawanie napojów alkoholowych
    - podawanie piwa;
    - techniki podawania wina oraz dekantacja wina;
    - podawanie wódek;
    - dobór alkoholi do potraw.
    6. Organizacja obsługi przyjęć okolicznościowych
    - przygotowanie sali, nakrywanie i dekoracja stołów;
    - techniki obsługi gości.
    7. Konsultacje indywidualne  tworzenie profesjonalnego CV.
    8. Egzamin końcowy.

    Zapraszamy na 2 dniowy kurs kelnerski, który odbędzie się w naszej szkole od 15 .01.2018r. do 16.01.2018r.

    Całkowity koszt to tylko 270 zł !!!!

    Grupa liczy tylko 15 osób!!!!!!Po zakończeniu kursu otrzymasz certyfikat w języku polskim

    i angielskim!!!

    ZALICZKĘ W WYSOKOŚCI 50 ZŁ PROSZĘ WPŁACIĆ DO PANI PROF. KATARZYNY KONOPKI DO DNIA 30.10.2017 r.

    Informacji udziela i zgłoszenia przyjmuje  p. Katarzyna Konopka

    Zapraszamy!!!

    1203157
    Dziś
    Wczoraj
    W tym tygodniu
    W zeszłym tyg.
    Ten tydzień.
    Ostatni mies.
    Wszystkie
    887
    1877
    5020
    1184822
    23264
    61063
    1203157

    Twoje IP 54.227.126.69