UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

>>>NASI PARTNERZY <<<

logo new male5(1) osm sieldce1

Odwiedza nas 28 gości oraz 0 użytkowników.

  • 95 lat "ROLNIKA"

ZAPRASZAMY na kurs barmański

KURS BARMAŃSKI

ZAPRASZAMY na kurs barmańskiJ tylko osoby pełnoletnieJ

który odbędzie się w naszej szkole 17, 18, 19, 20 stycznia 2018 r. przeprowadzony przez Ogólnopolską Szkołę Barmanów!

 Szkolenie Barmańskie I Stopnia trwa cztery dni. Jest to bardzo intensywne szkolenie, ponad 80% zajęć to ćwiczenia praktyczne. Naszym założeniem jest ograniczenie teorii do minimum, a naszą misją przygotowanie uczestników do realnej pracy. Dlatego ćwiczymy tylko na oryginalnych alkoholach, za prawdziwym, na co dzień używanym barem. Szkolenie wyczerpująco przygotowuje do pracy za barem. Przeznaczone jest zarówno dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę ze sztuką barmańską, jak i dla tych, którzy już pracują i chcą podnieść swój profesjonalizm.

Na program szkolenia składają się zajęcia praktyczne (80%) i teoretyczne (20%).

 

1. Historia miksologii, prekursorzy światowej miksologii, miksologia klasyczna a flair;

2. Sylwetka barmana, charakterystyka pracy barmana w różnych typach lokali gastronomicznych;

3. Prezentacja sprzętu barmańskiego i typów szkła barowego, miary barowe;

4. Technologia napojów alkoholowych, towaroznawstwo alkoholowe, historia, charakterystyka, klasyfikacje i znane marki poszczególnych rodzajów alkoholi: wódka czysta, wódki gatunkowe, gin, brandy, koniak, armaniak, calvados, brandy de jerez, grappa, likiery, bittery, whisky (szkocka, irlandzka, amerykańska, kanadyjska, japońska), rum, cachaça, tequila, mezcal, absynt, wino musujące, wino wzmacniane, wermuty;

5. Zasady profesjonalnej degustacji i oceny alkoholi;

6. Przyrządzanie koktajli na bazie wyżej wymienionych alkoholi metodami: building, shaking, stiring, throwing;

7. Zasady serwowania napojów mieszanych;

8. Stripeddrinks: przyrządzanie shotów warstwowych różnymi metodami;

9. Classic cocktails i modern classiccocktails;

10. Podawanie płonącego likieru sambuca;

11. Podawanie absyntu;

12. Koktajle na bazie wina musującego;

13. Zaawansowane techniki dekorowania drinków przy pomocy takich składników, jak: carambola, physalis, kumquat, pitaja, marakuja, maraski, ananas, kiwi, banan, cytryny, limonki, pomarańcze, winogrona, melon, arbuz, granat, rozmaryn, suszone cytrusy, rabarbar i inne;

14. Drinki na bazie świeżych owoców przyrządzane przy użyciu muddlera bądź blendera;

15. Sposoby podawania tequili;

16. Drinki efektowne i płonące (Rainbow  Shots, Lamborghini Flaming);

17. Freepouring (nalewanie odpowiednich porcji alkoholu "z ręki", bez użycia miarek barowych);

18. Ergonomia pracy za barem, speedflair, jak pracować szybko i wydajnie, przygotowanie stanowiska barowego;

19. Workingflair – jak uczynić naszą pracę bardziej efektowną i widowiskową;

20. Specyfika szukania pracy w gastronomii – jak znaleźć satysfakcjonującą pracę w dobrych lokalach:

- na co zwracać uwagę podczas przygotowania CV,

- rozmowy kwalifikacyjne,

- dzień próbny;

21. Podstawy wiedzy o winie, podawanie wina;

22. Obsługa gościa przy barze i na sali; psychologia sprzedaży; sposoby zwiększania wartości rachunku;

23. Piwo, nalewanie i serwowanie piwa;

24. Najnowsze trendy w światowej miksologii: infuzje alkoholowe, przyrządzanie bezalkoholowych syropów i kordiałów, wędzenie koktajli, kule lodowe, miksologia molekularna, żelki alkoholowe, pianki, sferyfikacja, jadalne gąbki, ciekły azot i suchy lód;

25. Koncerny alkoholowe: portfolio/kontrakty/negocjacje.

PO ZAKOŃCZENIU KURSU OTRZYMASZ CERTYFIKAT W JĘZYKU POLSKIM I W JĘZYKU ANGIELSKIM!

Koszt kursu 4 dniowego wynosi 550 zł!!

Zaliczkę w wysokości 50 zł proszę wpłacić do 30.10.2017r. do pani prof.Katarzyny Konopki

Wszystkie informacje udziela p. Katarzyna Konopka.

ZAPRASZAMY!!!

1591245
Dziś
Wczoraj
W tym tygodniu
W zeszłym tyg.
Ten tydzień.
Ostatni mies.
Wszystkie
2116
1790
11612
1562066
49203
57881
1591245

Twoje IP 54.80.198.173