UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Odwiedza nas 51 gości oraz 0 użytkowników.

  • 95 lat "ROLNIKA"

Wyjazd do Brwinowa

Dnia 28 września uczennice z klas III TŻ, IV TŻ i III TK pod opieką p. Eweliny Pawłoś-Jopek i p. Anny Pastor brały udział w szkoleniu "Przetwórstwo produktów z gęsi" w Brwinowie.
Brwinów 2018 13
Uczennice miały możliwość zapoznania się z przydatnością kulinarną oraz wartością odżywczą mięsa i tłuszczu gęsiego, dobrą praktyką higieniczną w przetwórstwie gęsiny, jak również wzięcia udziału w warsztatach dotyczących:
- rozbioru tuszki gęsiej z omówieniem wykorzystania poszczególnych elementów do potraw i przetworów,
- farszów do gęsi w całości z wybranym farszem,
- wykorzystania elementów gęsiny w przetwórstwie,
- przygotowania pierogów z nadzieniem z mięsa gęsiego.

2391304
Dziś
Wczoraj
W tym tygodniu
W zeszłym tyg.
Ten tydzień.
Ostatni mies.
Wszystkie
2937
2760
2937
2371557
62164
70235
2391304

Twoje IP 52.23.234.7