>>>NASI PARTNERZY <<<

logo new male5(1) osm sieldce1

Odwiedza nas 60 gości oraz 0 użytkowników.

HARMONOGRAM KURSU -Technik technologii żywności

logo nowoczesne

HARMONOGRAM KURSU/SZKOLENIA

dotyczy zajęć teoretycznych i praktycznych

Kurs poradnictwa żywnościowego i dietetycznego”

„Nowoczesne kształcenie zawodowe szansą na Twój udany debiut na rynku pracy!”

Dla Grupy I odbywającej staż w 2018 r.

Technik technologii żywności

Grupa 1 Technik technologii żywności

Nabór 2018 r. rozpoczęcie kursu 14.01.2019 r.

Nabór 2019 r. rozpoczęcie kursu 21.01.2019 r.

Nabór 2020 r. planowane rozpoczęcie kursu 02.03.2020r.

Łącznie godzin szkolenia (bez przerw) 30 godzin

Szczegółowy harmonogram kursu znajduje się z w zakładce projektu.

Proszę o zapoznanie się z terminarzem i obowiązkową obecności na zajęciach.

 

 

L.p. Data/ daty szkolenia Tytuł szkolenia– tematyka zajęć Liczba uczestników Miejsce Szkolenia (w tym dokładny adres)

Godziny szkolenia

bez przerw (od – do)

Godziny przerw

(od – do)

1. 14.01.2019 r.

Budowa układu pokarmowego

Trawienie i wchłanianie, metabolizm

Białka

Tłuszcze

Węglowodany

Witaminy rozpuszczalne w wodzie.

7 godzin

10

ZSP Nr 4 w Siedlcach

14:25-15:10

15:10-15:55

15:55-16:40

16:45-17:30

17:30-18:15

18:25-19:10

19:10-19:55

14:10-14:25

16:40-16:45

18:15-18:25

2.

18.01.2019 r.

Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach.

Składniki mineralne.

Choroby będące konsekwencją nieprawidłowego stylu życia.

Otyłość i cukrzyca

Zaburzenia lipidowe i nadciśnienie tętnicze

9 godzin

10 ZSP Nr 4 w Siedlcach

12:30-13:15

13:15-14:00

14:00-14:45

14:45-15:30

15:40-16:25

16:25-17:10

17:20-18:05

18:05-18:50

19:00-19:45

12:15-12:30

15:30-15:40

17:10-17:20

18:50-19:00

3.

19.01.2019

Przygotowywanie posiłków.

Zapotrzebowanie na płyny.

Czytanie etykiet produktów spożywczych.

Jedzenie na mieście.

Przebieg porady żywieniowej.

Wywiad żywieniowy.

Kontrola wagi i pomiary ciała

9 godz.

10 ZSP Nr 4 w Siedlcach

8:00-8:45

8:45-9:30

9:40-10:25

10:25-11:10

11:20-12:05

12:05-12:50

12:50-13:35

13:35-14:20

14:20-15:05

9:30-9:40

11:10-11:20

12:50-13:00

4. 21.01.2019 r.

Pomiar składu ciała.

Zapotrzebowanie energetyczne, PPM, CPM

5 godzin

10

ZSP Nr 4 w Siedlcach

14:25-15:10

15:10-15:55

15:55-16:40

16:45-17:30

17:30-18:15

EGZAMIN: 18:15-19:15

14:10-14:25

16:40-16:45

18:15-18:25

Koordynator szkolny      

Małgorzata Szymaniuk-Kruk

 

 

HARMONOGRAM KURSU/SZKOLENIA

logo nowoczesne

HARMONOGRAM KURSU/SZKOLENIA

(dotyczy zajęć teoretycznych i praktycznych)

Kurs poradnictwa żywnościowego i dietetycznego”

„Nowoczesne kształcenie zawodowe szansą na Twój udany debiut na rynku pracy!”

Dla Grupy I odbywającej staż w 2018 r.

Technik technologii żywności

Grupa 1 Technik technologii żywności

Nabór 2018 r. rozpoczęcie kursu 14.01.2019 r.

Nabór 2019 r. rozpoczęcie kursu 21.01.2019 r.

Nabór 2020 r. planowane rozpoczęcie kursu 02.03.2020r.

Łącznie godzin szkolenia (bez przerw) 30 godzin

Szczegółowy harmonogram kursu znajduje się z w zakładce projektu.

Proszę o zapoznanie się z terminarzem i obowiązkową obecności na zajęciach.

Koordynator szkolny      

Małgorzata Szymaniuk-Kruk

 HARMONOGRAM

 

Nowoczesne kształcenie zawodowe.

Nowoczesne kształcenie zawodowe szansą na Twój udany debiut na rynku pracy!

Projekt dla uczniów ZSP nr 4

 Rusza nabór na rok 2019! 

DRODZY UCZNIOWIE I RODZICE

Rozpoczynamy rekrutację drugiego naboru na rok 2019 do projektu,

który rozpoczął się 01.02.2018.r w ramach projektu

Nowoczesne kształcenie szansą na Twój udany debiut na rynku pracy!

współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Oś Priorytetowa RPO WM 2014-2020 X Edukacja dla rozwoju regionu; Działanie 10.3 Doskonalenie zawodowe; Poddziałanie 10.3.1 Doskonalenie zawodowe uczniów; Regionalny Program Operacyjny Województwa Mazowieckiego na lata 2014-2020.

Czytaj więcej: Nowoczesne kształcenie zawodowe.

Staże realizowane dla uczniów w ramach projektu "Nowoczesne kształcenie szansą na Twój udany debiut na rynku pracy!"

LOGOPR

Od 03.07.2018 roku rozpoczęły się pierwsze staże realizowane w ramach projektu

Nowoczesne kształcenie szansą na Twój udany debiut na rynku pracy!

współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Oś Priorytetowa RPO WM 2014-2020 X Edukacja dla rozwoju regionu; Działanie 10.3 Doskonalenie zawodowe; Poddziałanie 10.3.1 Doskonalenie zawodowe uczniów; Regionalny Program Operacyjny Województwa Mazowieckiego na lata 2014-2020.

W trakcie trwania wakacji lipiec-sierpień, 23 osoby, uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 4 im. Kazimierza Wielkiego w Siedlcach, zdobędą wiedzę, nabędą umiejętności z zakresu programów stażowych, przygotowanych przez nauczycieli specjalistów na podstawie programów nauczania i w porozumieniu z Pracodawcami, odbywając staż w zakładach pracy.

Technik architektury krajobrazu, technik technologii żywności i technik rolnik to zawody, w których uczniowie naszej szkoły kształcąc się teoretycznie i praktycznie, poznają pracę i organizację zakładów, zgodnie z kierunkiem kształcenia.

Zakładami, które przyjęły naszych stażystów są:

  • Cemhurt Sp. z o.o. z siedzibą w Siedlcach;
  • Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Siedlcach;
  • Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe Krzysztof Sieczkiewicz z siedzibą w Zbuczynie; (zdjęcia na FB)
  • Valmont Polska, z siedzibą w Siedlcach; (zdjęcia na FB)
  • Zakład Mięsny „Wierzejki” J. M. Zdanowscy Spółka jawna, z siedzibą w miejscowości Płudy;

Uczniowie-stażyści otrzymają wynagrodzenie za okres stażu w wysokości 2.200, 00zł netto oraz zwrot kosztów dojazdu do 70 złotych.

Czas wakacyjny to dobry okres na zdobycie dodatkowych funduszy. Staż, to legalna, pewna praca i zadowolenie. Uczniowie naszej szkoły będą mogli starać się też o bezpłatne kursy i szkolenia, np. kurs spawania, kurs operatora kombajnu zbożowego, kurs obsługi wózków widłowych, kurs rzeczoznawcy surowców i artykułów żywnościowych.

Zachęcamy uczniów do aplikowania na kolejne edycje projektu już od września!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Koordynator szkolny Małgorzata Szymaniuk-Kruk