DRODZY UCZNIOWIE I RODZICE
Rozpoczynamy rekrutację trzeciego i ostatniego naboru na rok 2020 do projektu,
który rozpoczął się 01.02.2018.r w ramach projektu
Nowoczesne kształcenie szansą na Twój udany debiut na rynku pracy!
współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Oś Priorytetowa RPO WM 2014-2020 X Edukacja dla rozwoju regionu; Działanie 10.3 Doskonalenie zawodowe; Poddziałanie 10.3.1 Doskonalenie zawodowe uczniów; Regionalny Program Operacyjny Województwa Mazowieckiego na lata 2014-2020.
W trakcie trwania wakacji lipiec-sierpień, 23 osoby , uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 4 im. Kazimierza Wielkiego w Siedlcach, zdobędą wiedzę, nabędą umiejętności z zakresu programów stażowych, przygotowanych przez nauczycieli specjalistów na podstawie programów nauczania i w porozumieniu z Pracodawcami, odbywając staż w zakładach pracy oraz ukończą specjalistyczne bezpłatne kursy, nadające uprawnienia,
„Nowoczesne kształcenie zawodowe szansą na Twój udany debiut na rynku pracy!”
Kurs System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punków Kontroli- HACCP
nabór 2018 Grupa 1 Technikum Technologii Żywności-ZAKOŃCZONY
nabór 2019 Grupa 2 Technikum Technologii Żywności- ZAKOŃCZONY
Kurs poradnictwa żywnościowego i dietetycznego
nabór 2018 Grupa 1 Technikum Technologii Żywności-ZAKOŃCZONY
nabór 2019 Grupa 2 Technikum Technologii Żywności- ZAKOŃCZONY
HARMONOGRAM KURSU/SZKOLENIA
dotyczy zajęć teoretycznych i praktycznych
„Kurs poradnictwa żywnościowego i dietetycznego”
„Nowoczesne kształcenie zawodowe szansą na Twój udany debiut na rynku pracy!”
Dla Grupy I odbywającej staż w 2018 r.
Technik technologii żywności
Grupa 1 Technik technologii żywności
Nabór 2018 r. rozpoczęcie kursu 14.01.2019 r.
Nabór 2019 r. rozpoczęcie kursu 21.01.2019 r.
Nabór 2020 r. planowane rozpoczęcie kursu 02.03.2020r.
Łącznie godzin szkolenia (bez przerw) 30 godzin
Szczegółowy harmonogram kursu znajduje się z w zakładce projektu.
Proszę o zapoznanie się z terminarzem i obowiązkową obecności na zajęciach.
L.p. | Data/ daty szkolenia | Tytuł szkolenia– tematyka zajęć | Liczba uczestników | Miejsce Szkolenia (w tym dokładny adres) |
Godziny szkolenia bez przerw (od – do) |
Godziny przerw (od – do) |
1. | 14.01.2019 r. |
Budowa układu pokarmowego
Trawienie i wchłanianie, metabolizm
Białka
Tłuszcze
Węglowodany
Witaminy rozpuszczalne w wodzie.
7 godzin |
10 |
ZSP Nr 4 w Siedlcach |
14:25-15:10 15:10-15:55 15:55-16:40
16:45-17:30 17:30-18:15 18:25-19:10 19:10-19:55
|
14:10-14:25
16:40-16:45
18:15-18:25
|
2. |
18.01.2019 r. |
Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach.
Składniki mineralne.
Choroby będące konsekwencją nieprawidłowego stylu życia.
Otyłość i cukrzyca
Zaburzenia lipidowe i nadciśnienie tętnicze
9 godzin |
10 | ZSP Nr 4 w Siedlcach |
12:30-13:15 13:15-14:00 14:00-14:45 14:45-15:30
15:40-16:25 16:25-17:10
17:20-18:05 18:05-18:50
19:00-19:45 |
12:15-12:30
15:30-15:40
17:10-17:20
18:50-19:00
|
3. |
19.01.2019 |
Przygotowywanie posiłków.
Zapotrzebowanie na płyny.
Czytanie etykiet produktów spożywczych. Jedzenie na mieście. Przebieg porady żywieniowej. Wywiad żywieniowy. Kontrola wagi i pomiary ciała
9 godz. |
10 | ZSP Nr 4 w Siedlcach |
8:00-8:45 8:45-9:30 9:40-10:25 10:25-11:10
11:20-12:05 12:05-12:50 12:50-13:35 13:35-14:20 14:20-15:05
|
9:30-9:40
11:10-11:20
12:50-13:00
|
4. | 21.01.2019 r. |
Pomiar składu ciała. Zapotrzebowanie energetyczne, PPM, CPM
5 godzin |
10 |
ZSP Nr 4 w Siedlcach |
14:25-15:10 15:10-15:55 15:55-16:40
16:45-17:30 17:30-18:15 EGZAMIN: 18:15-19:15
|
14:10-14:25
16:40-16:45
18:15-18:25
|
Koordynator szkolny
Małgorzata Szymaniuk-Kruk
Od 01.02.2018 roku rozpoczęła się realizacja projektu w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 4 im. Kazimierza Wielkiego i realizowana jest do sierpnia 2020 roku
Nowoczesne kształcenie szansą na Twój udany debiut na rynku pracy!
współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Oś Priorytetowa RPO WM 2014-2020 X Edukacja dla rozwoju regionu; Działanie 10.3 Doskonalenie zawodowe; Poddziałanie 10.3.1 Doskonalenie zawodowe uczniów; Regionalny Program Operacyjny Województwa Mazowieckiego na lata 2014-2020. Zakładami, które przyjęły naszych stażystów są:
Od 03.07.2018 roku rozpoczęły się pierwsze staże realizowane w ramach projektu
Nowoczesne kształcenie szansą na Twój udany debiut na rynku pracy!
współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Oś Priorytetowa RPO WM 2014-2020 X Edukacja dla rozwoju regionu; Działanie 10.3 Doskonalenie zawodowe; Poddziałanie 10.3.1 Doskonalenie zawodowe uczniów; Regionalny Program Operacyjny Województwa Mazowieckiego na lata 2014-2020.
W trakcie trwania wakacji lipiec-sierpień, 23 osoby, uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 4 im. Kazimierza Wielkiego w Siedlcach, zdobędą wiedzę, nabędą umiejętności z zakresu programów stażowych, przygotowanych przez nauczycieli specjalistów na podstawie programów nauczania i w porozumieniu z Pracodawcami, odbywając staż w zakładach pracy.
Technik architektury krajobrazu, technik technologii żywności i technik rolnik to zawody, w których uczniowie naszej szkoły kształcąc się teoretycznie i praktycznie, poznają pracę i organizację zakładów, zgodnie z kierunkiem kształcenia.
Zakładami, które przyjęły naszych stażystów są:
Uczniowie-stażyści otrzymają wynagrodzenie za okres stażu w wysokości 2.200, 00zł netto oraz zwrot kosztów dojazdu do 70 złotych.
Czas wakacyjny to dobry okres na zdobycie dodatkowych funduszy. Staż, to legalna, pewna praca i zadowolenie. Uczniowie naszej szkoły będą mogli starać się też o bezpłatne kursy i szkolenia, np. kurs spawania, kurs operatora kombajnu zbożowego, kurs obsługi wózków widłowych, kurs rzeczoznawcy surowców i artykułów żywnościowych.
Zachęcamy uczniów do aplikowania na kolejne edycje projektu już od września!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Koordynator szkolny Małgorzata Szymaniuk-Kruk